Фондация Проект Северозапад работи за интегриране на уязвими групи от Северозападния регион

...
Фондация Проект Северозапад работи за интегриране на уязвими групи от Северозападния регион
Коментари Харесай

Фондация Проект Северозапад“ с нови инициативи в помощ на хора в затруднение

Фондация  " Проект Северозапад "  работи за консолидиране на уязвими групи от Северозападния район посредством механизмите на обществената стопанска система. Фондацията започва при започване на годината една трудо-терапевтична работилница. Работи се и с хора сред 20 и 40 години, които са в усложнение и са израснали в институции. Идеята е да се основат такива условия, че редом с лечебния развой, тези хора да получават умения и познания за изработването на сувенири, които по-късно да се продават, с помощта на съдействието с Видинска и Врачанска митрополия, сподели в „ Хоризонт до обед “ един от учредителите на плана

Яна Рупева . Тя изясни още за дейностите на фондацията:

„ Северозападът е регион, в който на практика нищо не се случва. Хората са извънредно недоверчиви, тъй като доста са лъгани. Ние искахме да намерим дребна или междинна община, в която да стартираме своята работа по основаване на резистентен модел за даване на обществени услуги като в тази ситуация ние сме се фокусирали върху услугите, ориентирани към възрастните хора, които са преобладаващото население и младежите от институциите. Извън работилницата ние сме в развой на поправяне на една постройка, предоставена ни от Община Мездра. Надяваме се до края на пролетта да можем да оборудваме тази постройка и там да започва работа си „ Социална кухня “, която да разнася храна в над 10 села в общината и прилежащи села. Опитваме се дружно с Българска хранителна банка да създадем локален хъб за хранително банкиране, което да разреши да се подарява храна там и да се популяризира към организации и обществени институции “.

Рупева сподели още, че се провеждат и годишни прегледи със средства от донори.

„ Осигуряваме експерти от „ Александровска болница “ един път годишно. В рамките на две зими, още веднъж с помощта на донори, осигуряваме и домашни помощници. През години успяхме да осигурим доброволци, които оказват помощ на възрастни и самотни хора “, сподели още тя.

В звуковия файл можете да чуете цялото изявление с Яна Рупева. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР